Туманні прогнози прибутку компаній тягнуть фондові ринки Азії на дно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туманні прогнози прибутку компаній тягнуть фондові ринки Азії на дно

Фондовий ринок
475
Азіатські фондові індекси впали в середу на побоюваннях подальшого економічного спаду та скорочення прибутків компаній Азіатсько-Тихоокеанського регіону, повідомляє агентство Bloomberg.
Зведений індекс регіону MSCI Asia Pacific сповз униз на 1,2% - до 95,43 пункту. Лідерами падіння стали акції сировинних компаній. Японський Nikkei 225 втратив під час ранкової сесії 1,9%, але відіграв падіння і за підсумками дня виріс на 1,1%. Динаміка інших індексів АТР (крім В'єтнаму) була негативною. Гонконгський індекс Hang Seng упав на 5%.
"Ринок привітав державні інвестиції, але проблеми корпоративного сектора нікуди не ділися; підірвані основи економіки", - стверджує аналітик японського підрозділу UBS AG Фуміхіто Гото.
Ф'ючерси на американський індекс S&P 500 знизилися на 1,4%, сам індекс на торгах у вівторок просів на 0,5%. Курс ієни до долара виріс на 0,5% уперше за 5 днів на падінні фондових ринків - інвестори переводять кошти з акцій у валюту.
Ставки ринку МБК знизилися, після того як Японія пообіцяла фінансовим компаніям необмежені доларові кредити.
На цьому тижні країни Європи виділили $1,8 трлн на гарантії кредитів, що залучаються банками, і придбання акцій фінансових компаній. США оголосили про інвестування $250 млрд у кредитно-фінансові установи в обмін на привілейовані акції.
Ціна паперів Posco, третього за розміром виробника сталі в Азії, скоротилася на 8,4%, незважаючи на зростання прибутку компанії в III кварталі поточного року. Останній квартал року буде "украй складним", заявив голова компанії Лі Донгхі у вівторок.
Вартість акцій другої за розміром сталеливарної компанії світу Nippon Steel Corp. впала на 9,3%, папери японської Dowa Holdings Co. подешевшали на 10% після зниження прогнозованого прибутку у зв'язку зі скороченням попиту.
"Зараз не та ситуація, коли можна проявляти хоч якийсь оптимізм відносно світової економіки", - стверджує Хісакадзу Амано з T&D Asset M
Нафтові компанії АТР втрачають вартість на зниженні цін на нафту. Котирування найбільшої нафтовидобувної компанії Австралії BHP опустилися на 4,2%, курс акцій Cnook Ltd., провідного китайського розробника шельфових родовищ, упав на 6,3%
Ринкова вартість китайських банків падає, після того як банк Citigroup Inc. опублікував прогноз про те, що прибуток китайських кредитних установ в 2009 році знизиться у зв'язку зі збільшенням частки проблемних боргів. China Construction Bank Corp. втратив 6,7%, Industrial & Commercial Bank of China Ltd. - 2,5%, Bank of Communications Ltd. - 5,7%.
Акції транспортних компаній, насамперед судноплавних ліній, дешевшають, тому що підприємства цієї галузі завжди вкрай чутливі до негативних економічних прогнозів та індекс Baltic Dry, що відслідковує ціни на морські перевезення насипних вантажів по усім світі, впав у вівторок на 8,5% - до мінімуму із серпня 2005 року - на очікуваннях погіршення кон'юнктури.
Вартість паперів японського пароплавства Kawasaki Kisen Kaisha Ltd. упала на 6,8%, котирування акцій Cosco Corp. Singapore Ltd. - "дочка" найбільшої китайської судноплавної компанії - впали на 21%. Курс акцій південнокорейської Hanjin Shipping Co. опустився на 6%.
Котирування паперів Mazda Mortor Corp., 33% якої належать Ford Motor Co., обвалилися на 9,2% - до мінімуму із грудня 2003 року, після того як компанія заморозила плани щодо будівництва заводу разом з Ford.
Вартість акцій японської компанії Yamaha Motor впала на 10%. Другий за розміром виробник мотоциклів у світі призупинить виробництво на заводі в Бразилії на 10 днів, тому що кредитна криза підірвала попит на його продукцію.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас