Експерт: Інвестиції в банки зроблять рецесію "більш керованою" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Інвестиції в банки зроблять рецесію "більш керованою"

Валюта
478
Рецесія в США, що є практично неминучою, стане "більш керованою" у результаті урядових заходів, вважає Пол Волкер, колишній голова Федеральної резервної системи, повідомляє агентство Bloomberg.
План порятунку є "неприємним" і "не відповідає ідеям капіталізму", відзначив у вівторок П.Волкер, що очолював ФРС в 1979-1987 роках при президентах Джиммі Картері і Рональді Рейгані, а зараз є радником з економічних питань кандидата в президенти від демократичної партії Барака Обами.
"Однак якими б неприємними не були ці заходи, вони необхідні, щоб відновити стабільність фінансової системи", - додав він.
Адміністрація президента Джорджа Буша інвестує $250 млрд у дев'ять банків, у тому числі Citigroup Inc., Goldman Sachs Group Inc. і Morgan Stanley.
Франція, Німеччина, Іспанія, Нідерланди та Австрія виділили $1,8 трлн на гарантії кредитів, що залучаються банками, і придбання акцій кредитних установ.
Прем'єр-міністр Австралії Кевін Радд заявив у вівторок, що уряд країни витратить 10,4 млрд австралійських доларів ($7,3 млрд) на стимулювання економіки. Гонконг надає гарантії по банківських депозитах і створює фонд допомоги банкам за рахунок державних валютних резервів.
Заходи, що вживаються у США, допоможуть зробити "практично неминучу рецесію більш керованою і менш тривалою", упевнений Волкер. Світова фінансова система "перебуває в палаті інтенсивної терапії" і залишиться там ще надовго, перш ніж ситуація остаточно нормалізується, сказав він.
Хоча заходи порятунку банківської системи і стимулювання економіки зажадають величезних коштів і збільшення дефіциту бюджету, вони незамінні для відновлення повністю надійної та стабільної системи, вважає економіст.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас