Київ допускає підвищення тарифів на проїзд у 3-4 рази до 1,5-2 гривень/поїздка у листопаді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ допускає підвищення тарифів на проїзд у 3-4 рази до 1,5-2 гривень/поїздка у листопаді

Казна та Політика
351
Головне управління цінової політики Київської міської державної адміністрації допускає підвищення тарифів на проїзд у метро і наземному громадському транспорті у 3-4 рази до 1,5-2 гривень за одну поїздку у листопаді.
Про це журналістам повідомив начальник управління Василь Яструбинський.
"(Підвищення цін на проїзд) можливо, з листопада, можливо, не з 1 листопада, а просто у листопаді", - сказав Яструбинський.
З його слів, за розрахунками управління вартість разового проїзду у метро повинна збільшитися у 4 рази або на 1,5 гривень до 2 гривень/поїздка.
Зі слів Яструбинського, цей тариф у такий спосіб буде покривати собівартість однієї поїздки у метро й ураховувати рентабельність 2-3%.
Водночас, за розрахунками управління, вартість разового проїзду у наземному транспорті у разі купівлі пасажиром квитка безпосередньо в автобусі, тролейбусі або трамваї повинна також збільшитися у 4 рази або на 1,5 до 2 гривень/поїздка, а у разі купівлі квитка за їх межами вартість разового проїзду повинна збільшитися у 3 рази або на 1 гривню до 1,5 гривні/поїздка.
Яструбинський підкреслив, що така різниця у ціні разового проїзду у наземному транспорті залежно від місця купівлі квитка пов'язана з наміром, щоб пасажири не відволікали водіїв купівлею квитків у салоні.
Крім того, Яструбинський зазначив, що розпорядження Київміськадміністрації про затвердження тарифів на проїзд є регуляторним актом і процедура його затвердження займає близько 1 місяця.
У зв'язку із цим він і допускає, що підвищення тарифів може відбутися не раніше листопада.
Як повідомляло агентство, Київська міська рада рекомендує Київській міській державній адміністрації встановити граничну вартість проїзних квитків для проїзду у метро і наземному громадському транспорті 60-799 гривень залежно від їх терміну дії.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас