Лукашенко чекає від Європи скасування всіх санкцій відносно Білорусії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко чекає від Європи скасування всіх санкцій відносно Білорусії

Казна та Політика
135
Президент Білорусії Олександр Лукашенко заявляє, що очікує від Європи скасування всіх санкцій відносно Білорусії.
Як повідомили УНІАН у прес-службі глави Білоруської держави, про це Лукашенко заявив сьогодні під час зустрічі із головою Місії короткострокових спостерігачів ОБСЄ на парламентських виборах у Білорусії Анн-Марі Лізен.
"Для мене зроблене вами визнання того факту, що наші вибори пройшли відповідно до національного законодавства, - це головна оцінка. Я уважно розглянув ваш попередній висновок. Думаю, що ви повинні ще раз дуже серйозно оцінити ту роботу, що пророблена в Білорусії", - сказав Лукашенко.
Президент Білорусії заявив, що очікує послідовності від Європи. "Колись між Радянським Союзом і Заходом існувала "залізна завіса". Так навіщо ж ви її знову спорудили на кордоні з Білорусією? Треба її зняти і почати нормальний політичний діалог. При цьому врахувати, що Білорусія ніколи не порушувала своїх зобов'язань. Це, по-перше. А, по-друге, ми чекаємо скасування всіх санкцій, якими ви, європейці, скривдили білоруський народ", - підкреслив він.
Лукашенко також заявив, що Білорусія не має наміру поліпшувати відносини з Європою за рахунок погіршення відносин з Росією. "Ми на це ніколи не підемо. У нас традиційно гарні відносини з Росією. І Європі не будуть вигідні погані відносини Білорусії з Росією", - пояснив Президент Білорусії.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас