АМКУ оштрафував "Укрзалізницю" на 60 тис. грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ оштрафував "Укрзалізницю" на 60 тис. грн

Казна та Політика
201
Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував Державну адміністрацію залізничного транспорту України ("Укрзалізницю") на 60 тис. грн за зловживання монопольним становищем.
Як повідомила прес-служба АМКУ, телеграмою № ЦЗМ-14/1075 від 11 червня 2007 року Держадміністрація зобов'язала залізниці, що входять у її структуру, перевозити металобрухт тільки за певних умов.
На вимогу держадміністрації, вантажовласники зобов'язані були надавати спресований у пакетах металобрухт масою не менше 500 кг. Крім того, вимоги передбачали обов'язковий супровід такого вантажу провідниками, для яких виділявся спеціальний вагон, або співробітниками воєнізованої охорони залізниці.
У той же час, відзначається в повідомленні, наказ Міністерства транспорту та зв'язку №540 від 14 травня 2008 року говорить, що брухт чорних металів внесений у список вантажів, які повинні супроводжуватися винятково воєнізованою охороною.
У прес-релізі АМКУ вимагає відкликати згадану телеграму і скасувати вимоги, які приводять до додаткових витрат з боку вантажовласників і, як результат, кінцевих споживачів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас