Долар росте до євро на новинах про виділення 9,2 млрд дол. на порятунок Dexia — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар росте до євро на новинах про виділення 9,2 млрд дол. на порятунок Dexia

Казна та Політика
926
Курс американського долара росте до євро на новинах про виділення 6,4 млрд євро ($9,2 млрд) на порятунок Dexia владою Бельгії та Франції після рекордного падіння котирувань її акцій, повідомило агентство Bloomberg.
"Зараз мова йде вже не тільки про Уолл-стріт, нові заходи повинні враховувати і погані новини з Європи, - вважає голова відділу валютних досліджень MorganStanley Стівен Джен. - Примітно, що долар не впав до євро та фунта стерлінгів, незважаючи на провал плану порятунку в Конгресі".
Європейські банки переживають лихоліття в умовах збільшення вартості кредитування та нестачі кредитних коштів. Ставка пропозиції кредитів у євро на 1 місяць EURIBOR злетіла у вівторок до рекордних 5,05%.
Курс долара до ієни вирівнявся на очікуваннях, що "план порятунку" все-таки буде схвалений Сенатом не пізніше 1 жовтня після провалу в Палаті представників у понеділок.
"Я б рекомендував крайню обережність при прогнозуванні короткострокових коливань долар/ієна, - говорить Міхаель Клавіттер з DresdnerKleinwort. - Будь-які позитивні звістки з політичного фронту будуть мати вирішальне значення".
Попит на ієну звичайно падає, коли зростає інтерес до більш дохідних валют для проведення операцій carry-trade за рахунок більш дешевої ієни. Для операцій carry-trade інвестори позичають кошти в країнах з низькою процентною ставкою та купують активи з більш високою прибутковістю. Ставка в Японії перебуває на рівні 0,5% річних, у єврозоні вона становить 4,25%, в Австралії - 7% та у Новій Зеландії - 7,5%.
Долар до євро котирувався на рівні $1,4310 на 16:01 у вівторок проти $1,4434 на кінець попереднього торговельного дня.
Курс до японської валюти склав на 16:01 105,19 ієни за долар у порівнянні з 106,12 ієни ввечері в понеділок. Під час торгів у Токіо у вівторок курс падав до 103,54 ієни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас