Путін: ВЕБ надасть банкам і компаніям РФ кредити до 50 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: ВЕБ надасть банкам і компаніям РФ кредити до 50 млрд дол.

Валюта
343
Зовнішекономбанк (ЗЕБ) надасть банкам і компаніям РФ, які отримують кредити за кордоном, кредити загальним лімітом не більше 50 млрд дол.
Про це повідомив сьогодні прем'єр-міністр РФ Володимир Путін на нараді, присвяченій концепції довгострокового розвитку РФ до 2020 р.
Путин зазначив, що світова економіка та фінансова система переживають серйозні труднощі. "Американській владі не вдається справитися з економічними проблемами і очевидною фінансовою кризою", - сказав прем'єр, зазначивши що "ця зараза, схоже, перекинулася і на європейські фінансові ринки".
У таких умовах російським банкам і компаніям, які кредитуються на Заході, важко продовжити старі кредити або взяти нові. У зв'язку з цим уряд пропонує ряд заходів з підтримки банківської системи РФ. Будь-який російський банк або компанія зможуть звернутися у ЗЕБ для отримання кредитів на погашення заборгованості перед іноземними кредитними організаціями по кредитах, узятих до 25 вересня 2008 р. При цьому умови кредитування повинні бути ринковими, підкреслив В.Путін. На суму виданих кредитів Центробанк РФ розмістить депозити в Зовнішекономбанку. Загальний ліміт не повинен перевищувати 50 млрд дол.
Також Путін повідомив, що Центробанк РФ отримає право видавати кредити комерційним організаціям без застави.
На думку прем'єра, цей захід підтримає банківський ринок необхідною ліквідністю. Він нагадав, що така практика вже реалізується Мінфіном відносно 28 банків. При цьому Путін підкреслив, що кредитні ризики повинні бути мінімізовані. "Центробанк строго стежитиме за економічним станом цих установ", - зазначив він.
Як повідомлялося, світова економіка досі не може оправитися від торішньої серпневої кризи кредитів рівня subprime. Одним з наслідків літнього краху стало різке посилювання умов кредитування практично у всіх розвинених країнах, та у тих, що розвиваються.
Раніше заступник директора Інституту економічного прогнозування НАНУ Анатолій Даниленко висловив думку РБК-Україна, що Україні також загрожує економічна криза, але в світових масштабах вона буде незначна. "Мова може йти лише про глибину цієї кризи. І це в значній мірі залежить від бюджетної, кредитової, валютної та інших видів регуляторної української державної політики, які повинні грати роль амортизаторів", - пояснив він.
За словами експерта, про глибину економічної кризи в Україні можна буде судити після дій американського уряду, який намагається зупинити кризу в США.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас