Київ встановить тарифи на квартплату окремо для кожного будинку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ встановить тарифи на квартплату окремо для кожного будинку

Казна та Політика
363
Київська міська державна адміністрація хоче встановити тарифи на послуги з утримання будинків і прибудинкових територій (квартирну плату) окремо для кожного будинку. Про це говориться в розробленому Головним управлінням цінової політики проекті розпорядження міськадміністрації.
Ці тарифи міськадміністрація має намір установити на послуги, надавані підприємствами та організаціями комунальної власності, і погодити їх - для підприємств інших форм власності.
Переліки тарифів і будинків у проекті розпорядження не зазначені.
При цьому окремі переліки тарифів пропонується встановити для житлових організацій, які обслуговують елітні будинки.
У розрахунку тарифів можуть брати участь орендарі та власники убудованих і прибудованих приміщень житлових будинків.
Після розрахунку базових тарифів по кожному будинку окремо управління пропонує встановити до них коефіцієнт 3 для суб'єктів господарювання, розташованих у житлових будинках, для фізосіб-власників нежилих приміщень, для фізосіб, що використовують житлові приміщення не за призначенням.
Також цей коефіцієнт пропонується застосовувати до фізосіб, що об’єднали кілька квартир в одну; які мають 1 або більше квартир, крім тієї, де вони прописані; які здають житлоплощу в оренду.
Проект передбачає, що у зв'язку зі збільшенням надходжень від квартплати житлові організації повинні поліпшити якість послуг, які входять у цю плату.
Дата введення квартплати окремо для кожного будинку в проекті не зазначена.
Управління відзначає, що проект розроблений з метою встановлення тарифів на квартплату на рівні економічно обґрунтованих витрат.
Управління приймає зауваження і побажання до проекту до 16 жовтня.
Як повідомлялося, у лютому управління ініціювало введення квартплати для кожного будинку окремо залежно від площі квартир, однак ініціатива не була реалізована.
У жовтні 2007 року управління визначило тарифи на квартплату окремо для кожного будинку, установивши, що залежно від стану та обслуговування будинків квартплата повинна становити від 1 гривні до 14 гривень за 1 кв. метр житлоплощі.
У лютому 2007 року Київміськадміністрація підвищила тарифи на житлокомпослуги в 1,8-2 рази із грудня 2006 року.
Квартплата становить 1,1 гривні за 1 квадратний метр для житлових будинків вище 12 поверхів, 1,05 гривні - для будинків до 12 поверхів з ліфтами, 0,86 гривні - для будинків без ліфтів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас