Експерти очікують спільні заходи центробанків з підтримання курсу долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти очікують спільні заходи центробанків з підтримання курсу долара

Валюта
746
Все більше число валютних трейдерів і стратегів починають говорити про те, що міністри фінансів найбільших країн світу можуть об'єднати свої зусилля для підтримки американського долара.
За даними агентства Bloomberg, волатильність торгів валютами в цей час є максимальною з 2000 року, коли представники G7 востаннє проводили інтервенції на валютному ринку.
Курс американського долара за останні два тижні впав відносно середньої вартості валют торговельних партнерів США на 2,5% на тлі поглиблення кризи у фінансовій сфері. 22 вересня було зафіксоване максимальне з 2001 року зниження курсу долара до євро.
Незважаючи на деяке зміцнення американської валюти відносно євро в порівнянні з рекордним мінімумом, зафіксованим 15 липня, довіра до долара знижується на тлі збільшення запозичень уряду США і підготовки міністерством фінансів плану подолання кризи, на здійснення якого буде потрібно $700 млрд.
"Ми підходимо все ближче до умов, коли регулювальні органи повинні будуть втрутитися і підтримати долар, - заявив голова валютного підрозділу Caisse de Depot et Placement у Монреалі Максим Тессьє. - Жахливим сценарієм розвитку ситуації буде масова втрата довіри до американської валюти".
За минулий тиждень вартість долара до європейської валюти опустилася на 2,7% - до $1,4614 за євро в порівнянні з $1,4224, зафіксованим 12 вересня.
Навіть натяку на те, що міністри фінансів можуть вплинути на курс, може виявитися досить, щоб долар одержав опору після того, як зусилля Федеральної резервної системи (ФРС) США, Європейського центрального банку (ЄЦБ) і Банку Японії з уливання більше $1 трлн у фінансову систему не змогли відновити довіру інвесторів, вважають експерти.
"Світові центробанки проводили всі можливі види інтервенцій, - відзначає Стівен Єн з Morgan Stanley у Лондоні. - Спільні інтервенції на валютному ринку будуть сюрпризом. І ці інтервенції, можливо, будуть найбільш дешевими".
За даними Morgan Stanley, імовірність проведення спільних дій світовими центробанками з підтримки курсу долара оцінюється в 18%.
У квітні представники G7, до складу якої входять США, Японія, Німеччина, Великобританія, Франція, Італія та Канада, заявляли, що "різкі коливання курсів основних світових валют" є небажаними.
Внутрішня волатильність вартості опціонів по євро-доларі виросла 18 вересня до 15,55% - максимального рівня за вісім років. Цей же рівень показника в 2000 році спровокував країни G7 купувати євро, щоб запобігти падінню європейської валюти.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас