ПФТС має намір впровадити ринок РЕПО й деривативів до 2009 г. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПФТС має намір впровадити ринок РЕПО й деривативів до 2009 г.

Фондовий ринок
305
Фондова біржа ПФТС має намір впровадити ринок РЕПО й деривативів до кінця 2008 року.
Про це сказав президент біржі Ірина Заря в ході 11 міжнародного форуму учасників ринку капіталу.
Заря зазначила, що інструменти нової торговельної системи, яку ПФТС представила влітку поточного року, будуть сприяти розвитку як існуючих ринків в Україні: акцій, облігацій, інвестсертифікатів й ОВДП, так і будуть сприяти розвитку ринків РЕПО, деривативів, а також валютних і товарних ринків.
"Вона (торговельна система) дасть можливість розвивати ті ринки, які ми маємо й запустити по черзі, поетапно на ринку України ринки РЕПО, ринки деривативів, валютні ринки й товарні ринки", - сказала вона.
Заря особливо зазначила, що біржа має намір докласти всіх зусиль, щоб запустити в експлуатацію нову торговельну систему цього року.
Як повідомляло агентство, операції РЕПО - різновид операцій купівлі-продажу, при якій власник цінних паперів дає контрагентові зобов'язання їхнього зворотного викупу в певний час і за заздалегідь обговореною вартістю.
Дериватив (похідний фінансовий інструмент) являє собою угоду між двома сторонами, відповідно до якої вони беруть на себе зобов'язання передати певний актив або суму грошей у встановлену дату в майбутньому або до її настання за погодженою ціною.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас