Азіатські індекси ростуть у п'ятницю після трьох днів зниження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азіатські індекси ростуть у п'ятницю після трьох днів зниження

Фондовий ринок
80
Азіатські біржі оправилися після обвалу, спровокованого публікацією звіту Lehman, і в п'ятницю курси азіатських цінних паперів знову підвищуються, повідомило агентство Bloomberg.
Лідерами зростання є товарні компанії на чолі з BHP Billiton Ltd., найбільшою гірничодобувною компанією світу, що пов'язане із зростанням цін на кольорові метали, і фінансовий сектор - припущення про можливий продаж Lehman Brothers Holdings Inc. послабили напругу на ринку.
Зведений індекс MSCI Asia Pacific, який враховує ситуацію на 14 ринках Азіатсько-Тихоокеанського регіону, з початку торгів піднявся на 0,1%, до 115,04 пункту.
"Після того, як було знайдено вихід із ситуації з Fannie і Freddie, залишилася проблема Lehman, але зараз ідуть розмови про те, що, можливо, їх купить Bank of America, і ми бачимо в цьому вирішення завдання, - заявив представник Shinhan BNP Paribas Investment Trust Management Co. у Сеулі. - Сьогоднішнє зростання - це свого роду зворотний хід, викликаний відчуттям того, що гірше вже позаду".
Після початку переговорів про продаж Lehman з потенційними покупцями, у тому числі з Bank of America, про які повідомила газета Wall Street Journal, папери Mitsubishi UFJ Financial Group Inc., найбільшого японського банку за обсягом ринкової капіталізації, подорожчали на 3,3%. Ціна акцій другого японського банку Sumitomo Mitsui Financial Group Inc. збільшилася на 4,3%. Котирування корейського банку Woori Finance Holdings Co., що інвестує в іпотеку в США, виросли на 2,8%.
Курс паперів Suzuki Motor Corp. впав на 5,4% на тлі оголошення про перше вповільнення темпів економічного зростання в Китаї за останні шість років. За статистичними даними, минулого місяця обсяги виробництва в Китаї зросли на 12,5% у порівнянні з минулим роком, при цьому економісти прогнозували підвищення на 14,5%.
Після падіння цін на нафту на 1,7%, до $100,87 за барель, у четвер зросли курси цінних паперів азіатських транспортних компаній. Котирування акцій найбільшої судноплавної компанії Південної Кореї Hanjin виросли на 6,3%, цінні папери Qantas Airways, провідної авіакомпанії Австралії, подорожчали на 3,2%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас