Lehman Brothers поспішно шукає покупця, акцій впали ще на 41% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Lehman Brothers поспішно шукає покупця, акцій впали ще на 41%

Фондовий ринок
426
Lehman Brothers провів четвер у поспішних пошуках покупця на тлі зростаючих сумнівів фінансового ринку в майбутньому банку, його акції впали ще на 41,8%.
Серед потенційних покупців активів Lehman - Bank of America, повідомляє The Wall Street Journal. Однак, за словами джерел газети, здійснення якої-небудь угоди, з огляду на глибокі фінансові проблеми інвестбанку, далеко не є вирішеним питанням.
Як говорять деякі джерела, учасники переговорів будуть прагнути повідомити про якусь угоду до відкриття торгів у понеділок в Азії.
Однак покупці, серед яких може виявитися також британський Barclays, швидше за все, захочуть заручатися підтримкою уряду США на випадок майбутніх фінансових втрат (так само, як це було у випадку з Bear Stearns).
Федеральний резерв і Мінфін працюють із Lehman, щоб допомогти банку розв'язати проблеми, у тому числі говорять із потенційними покупцями, повідомили джерела газети.
Поки не очікується, що федеральні органи розроблять схему порятунку, схожу на ту, що була при продажі Bear Stearns у березні.
Федеральний резерв почуває себе усе більш некомфортно на тлі думки, що зміцнюється на ринку, що ЦБ буде організовувати всі нові операції порятунку.
У середу Lehman Brothers оголосив про чистий збиток за підсумками третього фінансового кварталу, що завершився 31 серпня, у розмірі $3,9 млрд, або $5,92 в розрахунку на акцію. Аналітики в середньому оцінювали цей показник на рівні $2,2 млрд.
Lehman заявив також про те, що продасть мажоритарний пакет бізнесу з управління інвестиціями. Банк планує реалізувати цей бізнес через аукціон, але назв потенційних покупців не уточнив. Крім того, банк має намір виділити основну частину активів у комерційній нерухомості в окрему компанію.
Однак на ринок ці оголошення не справили великого враження. Citigroup, Merrill Lynch, Goldman Sachs знизили рекомендації щодо акцій банку.
"Дії Lehman Brothers із залучення капіталу не відповідали тому, що було необхідно для зменшення "ведмежого" настрою інвесторів відносно акцій інвестбанку", - говориться в повідомленні експертів Goldman Sachs.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас