Банківські дані мільйона британців продали на eBay — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банківські дані мільйона британців продали на eBay

Фінтех і Картки
393
Комп'ютер, що містить банківські дані більш ніж мільйона чоловік, був проданий на онлайновому аукціоні eBay за $64, повідомляє 26 серпня Associated Press.
Дані містили в собі номери рахунків, паролі, номери мобільних телефонів і зразки підписів клієнтів. Комп'ютер належав MailSource UK, підрозділу Graphic Data, компанії з архівування даних, що зберігає фінансову інформацію Royal Bank of Scotland, NatWest та American Express.
Про продаж комп'ютера з конфіденційною інформацією стало відомо через покупця, що виявив її і сповістив про це владі.
У Британії почато розслідування інциденту. За британським законом про захист даних, банки зобов'язані захищати конфіденційну особисту інформацію. Однак випадки втрати банківської та іншої конфіденційної інформації частішають.
Минулого тижня підрядник втратив пристрій пам'яті, де зберігалася інформація про ув'язнених Англії та Уельсу. У червні секретні урядові документи про тактику терористів були забуті в приміському поїзді.
У січні комп'ютер, що містив особисті дані 600 тисяч потенційних новобранців британської армії, був украдений з машини флотського офіцера в Центральній Англії. У листопаді податківці зізналися у втраті дисків, що містили банківські дані 25 млн. чоловік - майже половини населення Британії.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас