Банк Англії обґрунтував рішення залишити процентну ставку без змін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Англії обґрунтував рішення залишити процентну ставку без змін

Валюта
168
Комітет грошово-кредитної політики (Monetary Policy Committee - MPC) Банку Англії прийняв 7 серпня рішення про збереження процентної ставки на рівні 5%. За це на засіданні комітету проголосували сім членів комітету, один висловився за підвищення ставки та один за її зниження, говориться в протоколах засідання, опублікованих у середу, 20 серпня.
У тому, що цього разу, на відміну від інших останніх засідань, члени комітету розглядали всі три варіанти - зниження ставки, її підвищення і залишення ставки без змін аналітики бачать свідчення того, що обговорення носило досить мирний характер.
Відповідно до спільної думки членів MPC, у перспективі може піти мова про зниження ставки - навіть у тому випадку, якщо це буде свідчити про те, що члени комітету більшою мірою приділяють увагу економічному зростанню, а не стримуванню інфляції.
Відповідно до думок, що пролунали на засіданні, мляве виробництво протягом наступного року і недозавантаження виробничих потужностей будуть гальмувати інфляційні очікування та дозволять знизити рівень інфляції в середньостроковій перспективі до значення нижче 2%-вої стелі, встановленої банком.
Нагадаємо, британський фунт стерлінгів учора торгувався відносно долара на найнижчій позначці за останні 2 роки після заяви члена комітету Тіма Беслі про те, що інфляція сповільниться тільки до кінця наступного року. А керуючий Банком Англії Мервін Кінг 13 серпня заявив: “Економічний барометр показує “на заморозки”.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас