Грінспен попереджає, що нові банки можуть опинитися на межі дефолту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грінспен попереджає, що нові банки можуть опинитися на межі дефолту

Валюта
539
Колишній голова Федеральної резервної системи (ФРС) Алан Грінспен вважає, що загроза дефолту банків та інших фінансових інститутів ще не минула, і владі ще доведеться надавати деяким з них екстрену допомогу.
У статті, що публікується у вівторок в Financial Times, Грінспен пише, що нинішня криза пов'язана з виниклими на ринку побоюваннями із приводу можливості виникнення неплатоспроможності найбільших фінансових інститутів.
"Цю кризу не вдалося ліквідувати за рахунок уливання світовими центральними банками величезних порцій короткострокової ліквідності, - пише він. - Побоювання із приводу неплатоспроможності на даний момент ще не зникли повністю. Будуть ще банки та інші фінансові інститути, що опиняться на грані дефолту, яких доведеться рятувати урядам".
"Сюрпризом останніх місяців є не сповільнення світового економічного зростання, а те, що це зростання взагалі є", - пише Грінспен.
"Криза неплатоспроможності закінчиться, тільки коли ціни на житло в США почнуть стабілізуватися, і стане зрозумілою ціна нерухомості, що виступає забезпеченням для значної частини облігацій, гарантованих іпотекою", - вважає Грінспен.
Однак стабілізація цін відбудеться тільки після того, як буде ліквідована надлишкова пропозиція будинків на ринку США, вважає він.
Важливим для подальшої зміни ситуації у фінансовому секторі, для рекапіталізації банків буде те, як будуть поводитися ринки акцій.
При цьому Грінспен застеріг владу від надмірного посилення держрегулювання, тому що це буде мати більше негативних, ніж позитивних, наслідків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас