Тимошенко планує "за лічені дні повернути нормальну ціну на зерно" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко планує "за лічені дні повернути нормальну ціну на зерно"

Аграрний ринок
284
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко очікує, що в результаті збільшення фінансування Аграрного фонду вже в найближчі дні буде можливість підвищити закупівельні ціни на зерно в Україні.
Як передає кореспондент УНІАН, про це вона заявила журналістам на брифінгу під час виставки "Всеукраїнський день поля-2008", що проходить у селі Травневе Дніпропетровської області.
"1231 грн. (за тонну) третього класу встановлена мінімальна ціна, і залежно від цього ми будемо робити шкалу для інших класів (зерна). Я думаю, що ми зможемо в лічені дні повернути нормальну ціну на зерно і демонополізувати ринок", - заявила Тимошенко, підкресливши, що на сьогоднішній день виробники зерна страждають через те, що зернотрейдери істотно занижують закупівельні ціни на зерно.
Як повідомляв УНІАН, учора, 31 липня, Верховна Рада України прийняла закон про внесення змін у бюджет на 2008 рік. Відповідно до закону, видаткова частина бюджету буде збільшена на 5,802 млрд. грн. Крім того, бюджет Аграрного фонду буде збільшений на 1 млрд. грн. і ще 400 млн. грн. планується виділити на компенсацію процентних ставок по кредитах для сільськогосподарських підприємств.
Затверджена Міністерством аграрної політики ціна закупівлі пшениці третього і четвертого класів - 1251,43 грн. та 1134,61 грн. за тонну відповідно, при цьому зернотрейдери пропонують ціни набагато нижчі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас