Росія хоче українського цукру і курятини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія хоче українського цукру і курятини

Аграрний ринок
263
Міністр сільського господарства Росії Олексій Гордєєв вважає, що Україна і Росія повинні більш тісно співробітничати в галузі сільського господарства і, зокрема, Росія повинна замінювати імпорт деякої сільгосппродукції з інших країн імпортом з України.
Про це Гордєєв сказав на брифінгу в рамках виставки "Всеукраїнський день поля-2008", що проходить у селі Травневе Дніпропетровської області.
"Якщо говорити про традиційні продукти, які Україна історично поставляла в Росію, - треба цей потенціал відновлювати, заміщаючи імпорт далеких закордонних країн. Це, наприклад цукор, високобілкові корми, можна говорити і про м'ясо - ми сьогодні більше мільйона тонн імпортуємо м'яса птиці і практично нічого не завозимо з України. Напевно, набагато раціональніше, маючи перспективні відносини з Україною, розвивати такі поставки", - заявив міністр.
Також він відзначив, що необхідно більш тісно співробітничати в сфері аграрної науки, освіти, генетики. "Це все те, що в нас було, і треба просто відновити, причому на взаємовигідній основі", - підкреслив Гордєєв.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас