Курс євро до долара та ієни у п'ятницю знижується — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курс євро до долара та ієни у п'ятницю знижується

Валюта
391
Євро знижується відносно долара та ієни на тлі виходу негативної статистики про роздрібні продажі в Німеччині, повідомило агентство Bloomberg.
За даними Федеральної статистичної служби Німеччини, роздрібні продажі в найбільшій економіці Європи в червні скоротилися на 1,4%. Аналітики, опитані Blomberg, передбачали зниження всього на 0,5%.
Аналітики розцінюють подібний результат як ще один сигнал ослаблення економіки єврозони, що знижує ймовірність повторного підвищення базової процентної ставки Європейським ЦБ цього року.
Американська валюта також одержала підтримку після того, як ціни на нафту знизилися в четвер більш ніж на $2 за барель.
"Ціни на нафту зараз під серйозним тиском, і на сировинному ринку, очевидно, намічається довгостроковий спадний тренд", - відзначив головний валютний аналітик TD Securities Inc. у Торонто. На його думку, це надає деяку підтримку долару, тому що багато проблем американської економіки пов'язані саме з високими цінами на сировину.
Виходячи з котирувань ф'ючерсів на Чиказькій біржі, у цей час 32% трейдерів очікують, що Федеральна резервна система США підвищить базову процентну ставку не менш ніж на чверть процентного пункту на засіданні 16 вересня. 30 липня на такий розвиток подій розраховувало 38% трейдерів.
Курс євро відносно долара знизився до $1,5562 проти $1,5603 днем раніше.
Японська валюта подорожчала відносно долара і торгується на рівні 107,55 у порівнянні з 107,91 днем раніше.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас