Долар може продовжити зростання на цьому тижні - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар може продовжити зростання на цьому тижні - експерти

Валюта
3789
Долар може продовжити зростання на цьому тижні, оскільки інвестори вважають, що ФРС більше схильна до підвищення ключової ставки, тоді як інші центробанки скорочують її, пише агентство Reuters у своєму тижневому прогнозі.
Будь-які ознаки того, що економіка США почуває себе краще, ніж очікувалося, у тому числі попередня оцінка зростання ВВП США в другому кварталі і дані про число робочих місць поза сільськогосподарським сектором у липні, які будуть опубліковані на цьому тижні, додадуть долару привабливості.
Минулого тижня валютні інвестори прийняли близько до серця коментарі президента ФРБ Філадельфії Чарльза Плоссера, що сказав, що зростаюча інфляція повинна змусити ФРС почати підвищення ставки, не чекаючи відновлення ринку зайнятості та фінансового ринку.
Однак доповіді, опубліковані в п'ятницю, показали, що довіра споживачів у США відновилася з 28-річного мінімуму, а замовлення на товари тривалого користування несподівано виросли в червні. Продажі нових будинків виявилися не такими слабкими, як прогнозували аналітики.
"Увага тепер знову повернеться до ключової ставки та економічних показників, - сказав Грег Салваджио з Tempus Consulting. - ЄЦБ підвищив ставку, але Плоссер дав зрозуміти, що ФРС підвищить її, можливо до осені. Це позитивно для долара".
Побоювання щодо збитків американських банків через неповернення іпотечних боргів і нестабільність іпотечних гігантів Fannie Mae та Freddie Mac, змушують інвесторів уникати покупки активів у США, що знижує попит на долар. Однак недавні стабільні квартальні результати Citigroup IncWells Fargo & Co та JPMorgan Chase & Co збільшили оптимізм інвесторів.
За минулий тиждень євро знизився на 0,9 відсотка проти долара , а долар виріс на 0,9 відсотка щодо ієни .
Доларовий індекс Нью-Йоркської торговельної біржі <.DXY> виріс на 0,9 відсотка, піднімаючись вгору другий тиждень підряд.
"Економічні дані єврозони були дуже слабкими та очевидно, що вона на грані рецесії або вже переживає її, - сказав Ендрю Бекофф із Meyers Associates L.P. - Я розраховую, що курс долара не зміниться або буде трохи рости".
Подальше зниження цін на нафту також підтримає долар. Вартість нафти зараз більш, ніж на $23 нижча від недавнього рекорду вище $147.
Економічні дані на цьому тижні включають індекс цін на будинки в травні від Standard & Poor's/Case Shiller, що буде опублікований у вівторок. Аналітики очікують, що він знизився на 1 відсоток. Індекс довіри споживачів Conference Board вийде в той же день. Згідно із прогнозом, він складе 50,1 пункту.У середу з'являться дані про зайнятість у приватному секторі в липні від компанії ADP Employer Services. Економісти прогнозують зниження числа робочих місць на 58.000.
Статистичні дані в четвер включають попередню оцінку зростання ВВП США в другому кварталі, що, як очікується, склало 1,9 відсотка, пише Reuters. За прогнозами аналітиків, опитаних Bloomberg , ВВП США в річному вирахуванні по II кварталі 2008 року виріс на 2,3% у порівнянні з 1% в I кварталі. Цей показник буде опублікований 31 липня.
За цим відбудеться доповідь Інституту менеджерів із закупівель (PMI) про рівень ділової активності на Середньому Заході США, що, згідно із прогнозом, складе 49,0 відсотка.
Доповідь про число робочих місць у США поза сільськогосподарським сектором у липні буде опублікована у п'ятницю. Аналітики очікують, що число робочих місць скоротилося на 73.000. Дані про витрати на будівництво в червні вийдуть у той же день, економісти вважають, що вони зменшилися на 0,3 відсотки.
Курс долара до ієни зміцнився до рівня 108,07, найвищого з 26 червня, у порівнянні з 107,84, зафіксованим 25 липня на торгах у Нью-Йорку. Курс американської валюти відносно євро трохи знизився з $1,5709 до $1,5718, однак залишається на рівні тритижневого максимуму.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас