Україна відмовилась від японських інвестицій в Бориспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна відмовилась від японських інвестицій в Бориспіль

443
Український уряд відмовився від залучення кредиту Японського банку міжнародного розвитку (JBIC) на будівництво терміналу D в аеропорті Бориспіль.
Як заявив міністр транспорту та зв'язку Йосип Вінський, "це політичне рішення, що було прийнято на останньому засіданні уряду".
За словами міністра, на засіданні Кабміну 16 липня ц.р. було ухвалено рішення про те, що термінал D буде будуватися за рахунок залучення приватних інвестицій.
Нагадаємо, раніше Міністерством транспорту та зв'язки був оголошений тендер з визначення генерального підрядника на ведення робіт у міжнародному аеропорті Бориспіль з будівництва терміналу D.
Раніше повідомлялося, що будівництво всіх об'єктів аеропорту, необхідних для проведення Євро-2012, буде завершено в 2011-му році.
До проведення фінальної частини Євро-2012 в аеропорті Бориспіль планується побудувати термінал D і low-cost, під'їзні дороги, автомобільні стоянки, реконструювати та розширити Привокзальну площу і реконструювати термінал В.
Здача в експлуатацію терміналу В запланована до кінця 2008 р. Також в аеропорті планується побудувати новий зал для офіційних делегацій, для цих робіт уже відведена земельна ділянка площею 10 гектар, що належить Міноборони, але не використовується військовими.
У червні Кабінет міністрів України вирішив виділити 61 мільйон гривень на реконструкцію перону С.
До того повідомлялося, що для участі в завершальному етапі тендера на будівництво терміналу в аеропорті Бориспіль (з використанням японського кредиту) відібрана турецька група Dogus/Alarko/YAD (YDA) і іспанська компанія Obrascon Huarte Lain.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас