СБ: Нацбанку в 2009 р. варто розширити валютний коридор — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБ: Нацбанку в 2009 р. варто розширити валютний коридор

Валюта
742
Нацбанку в 2009 р. варто розширити валютний коридор. Про це сьогодні на прес-конференції заявив економіст Світового банку Руслан Піонтковський. За його словами, у протилежному випадку НБУ буде змушений покладатися на більш жорсткі пруденційні вимоги для подальшого уповільнення зростання кредитування і для стримування короткотермінових потоків капіталу при моніторингу ліквідності банківського сектора. При цьому Р.Піонтковський відзначив, що фіскальна політика в 2009 р. повинна орієнтуватися на зростання реальних доходів у бюджеті, що є порівнянним зі збільшенням продуктивності.
"Це буде означати помірне зростання номінальних зарплат і соціальних трансфертів. Це допоможе стабілізувати інфляційні очікування та стримати подальше розширення дефіциту поточного рахунку. В умовах політичної нестабільності України ризики цього сценарію є значними. Хоча товарні ціни можуть продовжувати дивувати подальшим підвищенням, у такий спосіб певною мірою зменшуючи потребу в уповільненні внутрішнього попиту, ми вважаємо, що ризики зворотної динаміки є великими", - додав Р.Піонтковський.
На його думку, прискорення структурних реформ для збільшення пропозиції товарів і послуг зможе стримати динаміку, що знижується, і обумовити більш швидке її зростання після 2009 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас