Недовго музика грала — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Недовго музика грала

Фондовий ринок
206
У вівторок український фондовий ринок, який до того натякав на можливість росту, знову впав. Індекс ПФТС за підсумками торгів знизився на 20,72 індексних пункти (2,83%) - до позначки 711,78 пункту.
"Негативний тон від самого відкриття торгів задали ринки США, а також сильне зниження індексів у Європі та Росії, що було пов'язано з очікуваннями погіршення ситуації в іпотечних агентств США Fannie Mae і Freddie Mac",- розповідає керівник департаменту управління інвестиціями КУА Tiger Asset Management Юрій Ушков.
Однак, хоч ліквідні українські папери істотно подешевшали з відкриття, до кінця дня їм вдалося відіграти частину падіння, і останні угоди проходили на рівні угод при відкритті. Найбільше їх число (від 10 до 47) довелося на папери Єнакіївського метзаводу, Алчевського меткомбінату, "Азовсталі", "Мотор-Січ", "Центр-" і "Західенерго". "Підтримку ринкам акцій у другій половині дня зробило істотне падіння ціни на нафту до $136. Крім того, під час свого виступу глава ФРС Бен Бернанке заявив, що ФРС може розширити доступ інвестбанків до прямого кредитування з боку центрального банку на 2009 р. доти, поки надзвичайні умови будуть превалювати. Це дещо заспокоїло ринки",- відзначив Юрій Ушков.
Найбільше впали в ціні акції Маріупольського меткомбинату ім.Ілліча (на 8,5%), Єнакіївського метзаводу (5,4%) і Крюківського вагонобудівного заводу (4,9%), істотно знизилися курси паперів Сумського НПО ім.Фрунзе - на 3%, "Маріупольтяжмашу" і "Укрнафти" - на 2,7%.
На думку аналітиків, ситуація, швидше за все, збережеться в найближчі тижні, що дозволить нам стати свідками досягнення українським ринком акцій мінімального за останні 15-17 місяців рівня.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас