Долар продовжує дорожчати на заявах Бернанкі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар продовжує дорожчати на заявах Бернанкі

Валюта
2622
Долар подорожчав до тритижневого максимуму відносно євро на тлі заяви голови Федеральної резервної системи (ФРС) США Бена Бернанкі про те, що зростаючі інфляційні очікування викликають "серйозну стурбованість".
"Деякі індикатори довгострокових інфляційних очікувань виросли в останні місяці, що викликає серйозну стурбованість", заявив Бернанкі під час виступу в Гарвардському університеті. Напередодні на Міжнародній валютній конференції в Барселоні Бернанкі заявив, що монетарна влада країни ставиться "уважно" до наслідків, які робить ослаблення долара на інфляцію.
Американська валюта зміцнюється четвертий день підряд у міру того як валютні трейдери зміцнюються у впевненості, що ФРС підвищить дисконтну ставку цього року. У той же час, аналітики пророкують, що Європейський центральний банк (ЄЦБ) на сьогоднішньому засіданні збереже дисконтну ставку на рівні 4%. На цьому рівні вона може протриматися, щонайменше, до лютого 2009 року.
На торгах у Токіо долар відносно євро подорожчав до рівня $1,5385 у порівнянні з $1,5440 напередодні в Нью-Йорку. Американська валюта зміцнилася відносно ієни до рівня 105,54 ієн за долар проти 105,23 напередодні. Долар також подорожчав відносно південнокорейського вона, сінгапурського долара і фунту стерлінгу. Індекс Dollar Index, що дозволяє оцінити вартість американського долара відносно кошика із шести основних валют, виріс на 0,1% до 73,513 пункту.
"ФРС має намір підвищувати дисконтну ставку для боротьби з інфляцією, що надасть підтримку долару", - цитує Bloomberg думку провідного валютного дилера японського банку Mizuho Corporate Bank Ltd. Сатоши Тате. Тате очікує, що сьогодні долар може зміцнитися відносно євро до рівня $1,5350 і до 105,80 до ієни.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас