Саудівська Аравія пустила Росію у СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саудівська Аравія пустила Росію у СОТ

300
Саудівська Аравія і Росія підписали двосторонню угоду про вступ Росії у Світову організацію торгівлі.
Раніше ця країна вважалася єдиною серед держав далекого зарубіжжя, що не підтримувала членство Росії в торговельному клубі.
Російські ЗМІ наприкінці травня повідомляли, що Саудівську Аравію не влаштовували низькі внутрішні російські ціни на газ. Вони вимагали підняти їх до загальносвітового рівня, однак російські переговорники із цим згодні не були. Делегати, зокрема, відзначали, що зуміли втримати внутрішні ціни на колишньому рівні під час підписання двосторонньої угоди і зі США, і з Євросоюзом.
Після завершення переговорів із Саудівською Аравією в Росії більше не залишилося непідписаних двосторонніх документів про вступ у СОТ. Однак процес вступу в торговельний клуб однаково може зайняти ще багато часу, тому що Грузія наполягає на легалізації митних пунктів в Абхазії і Південній Осетії, Фінляндія - на скасуванні експортних мит на ліс, а Євросоюз - на зниженні підтримки сільського господарства.
Крім того, в 2008 році у СОТ вступила Україна, що також має право вимагати від Росії провести з нею двосторонні переговори.
СОТ об'єднує більше 150 країн світу. Основне завдання організації - підтримка світової торгівлі, що виражається, зокрема, у знятті загороджувальних мит і бар'єрів для експорту та імпорту товарів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас