Vanco готова до переговорів з Кабміном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Vanco готова до переговорів з Кабміном

Фондовий ринок
200
Компанія Vanco Prykerchenska Ltd. (Віргінські острови) позитивно оцінює рішення Ради національної безпеки та оборони України щодо визнання законною Угоди про розподіл вуглеводнів, які будуть добуватися в межах Прикерченської ділянки надр континентального шельфу Чорного моря, між державою Україна в особі Кабінету міністрів України і компанією Vanсo International Ltd., і виражає готовність увійти в переговорний процес із Кабміном.
Про це говориться в повідомленні Vanco, переданому УНІАН.
У повідомленні відзначається, що 31 травня на засіданні РНБО Міжвідомча робоча група оголосила результати роботи з питань дотримання законодавства при укладанні Угоди про розподіл продукції (УРП). Міжвідомча комісія прийшла до висновку, що конкурс на право укладання угоди був проведений відповідно до чинного законодавства України на основі колегіальності і з дотриманням установлених процедур.
"Передача компанією Vanсo International Ltd. своїх прав та обов'язків про розподіл вуглеводів компанії Vanco Prykerchenska Ltd. відповідає чинному законодавству України", - відзначено в повідомленні Vanco.
Також компанія відзначає, що комісією було встановлено, що наказ Мінприроди від 25.04.2008 р. щодо анулювання спеціального дозволу на користування надрами був прийнятий з порушенням чинного законодавства України і положень УРП, і він повинен бути скасований.
"Наша компанія задоволена позитивними змінами в ситуації. Vanсo готова почати переговорний процес із Кабінетом міністрів України. Із цією метою в найближчі дні в Україну планує приїхати власник і президент компанії Джин Ван Дайк", - відзначив віце-президент компанії Vanсo International Ltd. Джефф Мітчелл.
В 2006 році Vanсo International Ltd. виграла перший відкритий конкурс та уклала в жовтні 2007 р. з Кабінетом міністрів України Угоду про розподіл продукції (УРП), що буде добуватися в межах Прикерченської ділянки надр континентального шельфу Чорного моря.
Разом з тим Vanco International передала усі права та обов'язки за УРП компанії Vanco Prykerchenska.
25 квітня цього року Мінприроди анулювало ліцензію компанії Vanco Prickerchenska Ltd. на користування надрами.
Після цього Vanco почало міжнародну арбітражну процедуру проти уряду України і заявило, що вважає незаконним анулювання ліцензії.
21 травня Кабінет міністрів України на своєму засіданні прийняв рішення про односторонній вихід з угоди з компанією Vanco про розподіл продукції.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас