Семирічній дівчинці доведеться розраховуватись за кредит, який взяла її покійна матір — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Семирічній дівчинці доведеться розраховуватись за кредит, який взяла її покійна матір

Кредит&Депозит
1481
Суд міста Аркалик зобов'язав 7-річну дівчинку виплатити Народному банку Казахстану 500 тисяч тенге ($1=121 тенге) за кредит, отриманий її матір'ю.
"Мати дівчинки взяла кредит у Народному банку на суму півмільйона тенге. Протягом декількох місяців справно виплачувала борг, однак раптово померла. Банк подав позов в Аркаликський міський суд з вимогою до 7-річної дівчинки виплатити банку борг матері по праву спадкування", - повідомили в прес-службі Костанайського обласного суду.
"Рішенням Аркаликського міського суду дівчинка повинна виплатити цю суму після настання повноліття", - підкреслили в прес-службі обласного суду.
У свою чергу "Народний банк" також прокоментував інформацію про позов до 7-річної дочки померлого клієнта: "Відповідно до законодавства Республіки Казахстан і договору банківської позики, у випадку смерті позичальника, права та обов'язки останнього за укладеним з банком договором переходять до його правонаступника", - говориться в повідомленні.
"У зв'язку з цим пояснюємо, що "Народним банком" був поданий позов у суд щодо питання виконання зобов'язань законним правонаступником померлого позичальника. У цьому випадку, правонаступником померлого позичальника є рідна сестра останнього, котра стала законним опікуном 7-річної дівчинки", - підкреслили в банку.
Крім того, за даними прес-служби банку, після смерті позичальниці банком негайно були скасовані штрафи і нарахування винагороди по позиці.
За матеріалами:
Rokf.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас