Долар тримається на максимумі до ієни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар тримається на максимумі до ієни

Валюта
379
Долар тримався біля тримісячного максимуму до ієни на торгах в Азії в п'ятницю на тлі переглянутих убік підвищення даних про ВВП США, які підсилили очікування того, що Федеральна резервна система підвищить процентну ставку пізніше цього року.
Значне зростання прибутковості американських державних облігацій і зниження цін на нафту в четвер також стимулювало закриття коротких позицій по долару, що відновлювався до різних валют на цьому тижні на тлі здешевлення нафти і статистичних даних, що послабили занепокоєння із приводу економічних перспектив США.
"Долар може продемонструвати стійке відновлення", - говорить Кодзі Фукая, аналітик Deutsche Securities, додаючи, що на американській валюті повинно позитивно відбитися недавнє зростання прибутковості держоблігацій США.
"Можливо, долар буде поступово підніматися, у напрямку до 106 і 107 ієн".
До 7.03 за київським часом долар коштував 105,43 і перебував недалеко від тримісячного максимуму 105,88 ієни, що відмитився учора на електронних торгах EBS. Раніше сьогодні він піднімався до 105,72 ієни, однак пізніше відійшов від цього рівня через продаж з боку японських експортерів.
Технічні сигнали для долара можуть стати "бичачими", якщо йому вдасться піднятися вище 106 ієн та втриматися на цьому рівні, вважає трейдер одного з японських банків. У цьому випадку американська валюта може вирости спочатку до 108 ієн, а потім і до 110, вважає він.
Однак одним з потенційних ризиків для долара є ціни на нафту і їх волатильність, говорить трейдер.
У п'ятницю ціни на американську легку нафту трохи знизилися, продовжуючи відходити від рекордного максимуму, установленого минулого тижня.
До 7.04 МСК євро коштував $1,5517, майже не змінившись у порівнянні з рівнями закриття четверга.
Пара євро/ієна перебувала на рівні 163,63 ієни.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас