ПФТС втрачає вагу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПФТС втрачає вагу

Фондовий ринок
215
Індекс ПФТС вчора продовжив зниження і впав ще на 1,04%, досягши позначки 915,92 пункту на тлі падіння світових фондових індексів. "На американському фондовому ринку в першій половині дня основні біржові індекси понизилися після різкого стрибка цін на нафту, що йшли за виходом даних про її запаси в США, а незабаром після публікації протоколу засідання комітету ФРС (FOMC) "сильно впали і завершили торги в глибокому мінусі. У Європі ситуація була схожою", -відзначає Дарина Терещук, фінансовий аналітик ІГ "Арт-Капітал".
Не додала оптимізму учасникам торгів і новина про ревальвацію гривні. "Ринок негативно відреагував на новину про ревальвацію, але я думаю, це тимчасове явище і до початку червня курс гривні до долара повернеться до колишньої позначки. Для експортерів ця новина несе певний негатив, але не настільки значний. Ветування радою НБУ рішення правління НБУ про ревальвацію відбулося, швидше за все, завдяки лобіюванню інтересів експортерів, можливо, хіміків та зернотрейдерів", - розповідає Юрій Алексєєнко, аналітик інвестиційної компанії KBC Securities Ukraine.
При цьому на тлі зниження котирувань практично всіх емітентів у плюсі за підсумками вчорашніх торгів "тільки експортери, яким ревальвація найбільш невигідна. Акції Авдіївського коксохімзаводу подорожчали на 1,09%, Полтавського ГЗК - на 0,5%. У той же час подешевіли папери "Укртелекому" - на 12,56%, "Донбасенерго" - на 3,37%, "Київенерго" - на 2,62%, "Мотор Січ" - на 2,16%, Єнакіївського метзаводу - на 2,06%, "Азовсталі" - на 1,12%, Маріупольського меткомбінату ім. Ілліча "на 1,02%.
У другому ешелоні та серед позалістингових паперів зросли папери "Донецькміськмашу" - на 3,91%, Дніпровського металургійного комбінату ім. Дзержинського "на 3,64%, "Арселор Міттал Кривій Ріг" - на 2,5%
Але інтерес до українського ринку не знизився, і найближчим часом зростання вартості акцій відновить. "Є позитивний настрой в інвесторів, дуже багато замовлень, але їх поки не поспішають задовольняти, тому що багато негативних новин з Америки. Брокери не стали виконувати замовлення, а почекали, коли відкотиться ринок, у надії поспекулювати", - відзначає Алексєєнко.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас