Ющенко призупинив розпорядження Кабміну про перепідпорядкування ОПЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко призупинив розпорядження Кабміну про перепідпорядкування ОПЗ

Казна та Політика
171
Президент України Віктор Ющенко підписав указ, який припиняє дію рішення Кабінету міністрів від 16 травня про перепідпорядкування Кабміну низки підприємств, зокрема ОПЗ, "Укртелекому" та "Турбоатому".
Про це повідомив перший заступник голови Секретаріату президента Олександр Шлапак, передає кореспондент РБК-Україна. "Кабмін є політичним органом, який не може управляти господарською діяльністю підприємств", - підкреслив він.
Вказане розпорядження було прийняте урядом з грубим порушенням регламенту, шляхом опитування, не дивлячись на істотні заперечення низки міністерств, в т.ч. Міністерства юстиції, додав Шлапак.
Крім того президент доручив відкликати з Конституційного суду України подання щодо рішення Кабінету міністрів про приватизацію ОПЗ. Дане рішення викликане вчорашнім рішенням Кабміну про перенесення конкурсу з приватизації ОПЗ і є поверненням на вихідні позиції.
Нагадаємо, в понеділок Кабінет міністрів перепідпорядкував собі низку підприємств. "З метою забезпечення належного управління державними корпоративними правами відкритих акціонерних суспільств "Одеський припортовий завод", "Київський завод реле та автоматики", "Київський мотоциклетний завод", "Турбоатом", "Завод "Маяк"", Феодосійська суднобудівельна компанія "Море"", "Науково-виробничий комплекс "Київський завод автоматики імені Г.І.Петровського", "Науково-дослідний інститут електромеханічних приладів", "Укртелеком", "Меридіан" імені С.П.Корольова" і Державній акціонерній компанії "Україна туристична" перекласти повноваження з управління відзначеними корпоративними правами на Кабінет міністрів України", - йдеться в розпорядженні уряду від 16 травня 2008 р.
Згідно з розпорядженням, втратив свою дію п.1 розпорядження Кабміну від 28 жовтня 2004 р. №777 "Деякі питання управління державними корпоративними правами ВАТ "Укртелеком".
Також в понеділок Кабінет міністрів переніс приватизацію ОПЗ, яка була запланована на сьогодні, на невизначений термін. Разом з тим прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила про можливе створення парламентської тимчасової слідчої комісії для розслідування ситуації, що виникла навколо ОПЗ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас