Довіра інвесторів до економіки Німеччини в травні несподівано впала — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Довіра інвесторів до економіки Німеччини в травні несподівано впала

111
Індекс довіри інвесторів та аналітиків до економіки Німеччини зненацька знизився в травні, повідомило агентство Bloomberg.
Значення показника, що розраховується дослідницьким інститутом ZEW, зменшилося до мінус 41,4 пункти з мінус 40,7 пункту у квітні.
Аналітики прогнозували підвищення цього показника до мінус 37 пунктів.
Індекс падає вже другий місяць підряд на побоюваннях, що прискорення інфляції, зміцнення євро, а також наслідки кризи на американському ринку житла негативно відіб'ються на темпах економічного зростання регіону.
Прогноз для німецької економіки погіршився, оскільки рекордно висока вартість нафти і продуктів харчування сприяла скороченню купівельної спроможності населення країни. При цьому ослаблення економіки США і різкий стрибок курсу євро негативно позначаються на обсягах експорту.
У той же час висока інфляція в єврозоні не дозволяє Європейському центральному банку (ЄЦБ) знизити рівень базової процентної ставки, щоб підштовхнути до зростання економіку регіону.
"Очікування як і раніше стримуються кризою у фінансовій сфері, негативний вплив якої переважує сильну статистику економіки, опубліковану останнім часом, - відзначає економіст Deutsche Bank у Франкфурті-на-Майні Стефан Білмаєр. - Можливо, висока інфляція також погіршує настрій інвесторів".
Споживчі ціни в Німеччині у квітні виросли на 2,6% у річному вирахуванні після максимального за 12 років стрибка - на 3,3% місяцем раніше.
Індекс довіри інвесторів та аналітиків опускався до рекордного мінімуму - мінус 41,6 пункту - у січні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас