Microsoft підписала меморандуми про взаєморозуміння з держвідомствами України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft підписала меморандуми про взаєморозуміння з держвідомствами України

240
Компанія Microsoft Україна сьогодні підписала меморандуми про взаєморозуміння з низкою державних відомств України, передає кореспондент РБК-Україна.
Зокрема був підписаний меморандум з Міністерством освіти і науки, який дозволить Україні удосконалити систему оцінки освоєння знань учнями і студентами. Крім того меморандум про взаєморозуміння підписаний з Міністерством внутрішніх справ України. Згідно з цим документом, компанія передасть відомству методики, що дозволяють розслідувати певні категорії злочинів, зокрема виготовлення і розповсюдження дитячої порнографії. Крім того, підписаний меморандум про взаєморозуміння з Державною службою спеціального зв'язку і захисту інформації. Згідно з цим документом компанія Microsoft відкриє відомству коди доступу, які дозволять забезпечити конфіденційність і захист інформації українського уряду.
Від імені Microsoft Україна документ підписав генеральний директор компанії Ерік Франке. Від української сторони свої підписи поставили міністр освіти і науки Іван Вакарчук, перший заступник міністра внутрішніх справ Михайло Клюєв і голова служби спецзв'язку і захисту інформації Юрій Чебутаренко.
Як зазначила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко під час церемонії підписання вказаних документів в Кабінеті міністрів, підписання спільних меморандумів з компанією Microsoft дає новий імпульс для співпраці з Україною. За її словами, підписані сьогодні рамкові документи дозволяють розробити і реалізувати конкретні заходи, метою яких є розвиток в Україні високих технологій.
У свою чергу, перший заступник міністра внутрішніх справ Михайло Клюєв заявив, що співпраця з Microsoft у сфері захисту прав інтелектуальної власності в Україні дає позитивний результат. Він підкреслив, що про ефективність боротьби з комп'ютерним піратством в Україні свідчить зростання обсягів продажів ліцензійного програмного забезпечення. "Це відзначають і міжнародні експерти", - сказав М.Клюєв.
Генеральний директор корпорації Microsoft Стів Балмер повідомив, що Microsoft має намір відкрити інноваційний центр в Україні на базі Київського національного університету ім. Шевченка. За його словами, у зв'язку з цим сьогодні планується підписання окремого документу з керівництвом вузу.
Балмер підкреслив, що Microsoft має намір сприяти розвитку українського потенціалу у сфері IT. За його словами, в даний час в Україні в рамках науково-дослідних програм Microsoft працюють понад 200 українських програмістів.
Нагадаємо, корпорації Microsoft заснована в 1975 р., займається розробкою програмного забезпечення. "Майкрософту Україна" працює в Україні з 2003 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас