Японії рекомендують залучати закордонні інвестиції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японії рекомендують залучати закордонні інвестиції

104
Японії варто скоротити податки на корпорації і переглянути обмеження на інвестиції для залучення інвестицій з-за кордону, до такого висновку прийшла група експертів-економістів, що консультує японський уряд, передає агентство Bloomberg.
"Прямі іноземні інвестиції для нас дуже важливі, - заявив сьогодні на прес-конференції в Токіо керівник групи, президент університету торгівлі Харуо Сімада. - В умовах жорсткості конкуренції в глобальному масштабі ми повинні працювати більш інтенсивно". Пропозиції групи експертів щодо цього питання завтра будуть представлені на розгляд Ради економіки і фіскальної політики, що очолює прем'єр-міністр Ясуо Фукуда. Закордонні інвестори вимагають від японських компаній підвищення своїх прибутків, більшої транспарентності при прийнятті рішень японськими корпораціями. ОБСЄ у своїй доповіді, опублікованій минулого місяця, відмітила, що Японія в 1997-2006 роках стояла на останньому місці серед країн із провідними економіками за привабливістю для прямих закордонних інвестицій.
За даними кабінету міністрів, прямі закордонні інвестиції в Японії на кінець 2007 року становили близько 3% ВВП. У той час як у Великобританії - 44,6%, у США - 13,5% і 8,8% - у Південній Кореї.
Експерти, зокрема, пропонують переглянути заходи щодо забезпечення безпеки на випадок корпоративних поглинань, а також обмеження на закордонні інвестиції під приводом того, що вони можуть завдати шкоди національній безпеці. У числі їхніх пропозицій - скорочення ефективної ставки оподатковування, на даний момент найвищої серед країн, що входять в ОБСЄ.
У минулому фінансовому році, що завершився 31 березня, був відзначений рекордний відтік закордонного капіталу з японського ринку за останні 11 років. Закордонні інвестори реалізували і вивезли із країни свої активи на суму 1,52 трлн. ієн ($14,6 млрд.), оголосило міністерство фінансів Японії минулого тижня.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас