Стельмах: Випуск міжнародними фінорганізаціями гривневих облігацій піде на користь нацвалюті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стельмах: Випуск міжнародними фінорганізаціями гривневих облігацій піде на користь нацвалюті

Валюта
299
Випуск міжнародними фінансовими організаціям гривневих облігацій буде сприяти підвищенню авторитету національної валюти України, вважає голова Національного банку України (НБУ) Володимир Стельмах.
"Ми дуже хотіли, щоб сюди йшли інвестори в національній валюті. Більше 110 млрд грн на руках у населення. Уявіть, що банк (Європейського банку реконструкції та розвитку) випустить для населення гарантовані облігації: населення піде (на вкладення коштів). Чому б йому не піти, адже це буде гарантований дохід і нормальне збереження", - сказав Стельмах журналістам у бізнес-форумі в рамках щорічних зборів Ради директорів Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) у Києві в неділю.
Як повідомлялося, президент України Віктор Ющенко в неділю повідомив про намір внести в парламент законопроект, що дасть можливість нерезидентам-міжнародним фінансовим організаціям випускати цінні папери в гривнях - законопроект, підготовлений з ініціативи ЄБРР. За словами, глави держави, такий крок дозволить міжнародним фінансовим організаціям надавати кредити в національній валюті України.
Стельмах також відзначив, що заяви з боку уряду щодо боротьби з інфляцією дозволяють очікувати подальших дій Кабінету міністрів щодо протидії зростанню цін.
"Думаю, що це (упевненість уряду) дасть дуже позитивні результати (у питанні протидії інфляції)", - сказав голова НБУ.
За його словами, результати антиінфляційних зусиль влади стануть відчутними через шість місяців.
Голова НБУ відзначив, що втримати інфляцію в рамках урядового прогнозу не вдасться, але все-таки цінова динаміка в країні буде притримана: дефляції в 2008 році не очікується, але щомісячний темп інфляції сповільниться.
Як повідомлялося, уряд планує переглянути макропрогнози на поточний рік, але поки офіційні очікування на 2008 рік передбачають зростання реального ВВП на 6,8% при інфляції 9,6%. У квітні зростання інфляції в Україні сповільнилося до 3,1% з 3,8% у березні. Інфляція в січні-квітні-2008 склала 13,1% (у річному вирахуванні - 30,2%).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас