Саудівська Аравія створює власний суверенний фонд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саудівська Аравія створює власний суверенний фонд

Казна та Політика
193
Державний інвестиційний фонд (Public Investment Fund, або PIF) Саудівської Аравії перебуває на “фінальній стадії” запуску першого в королівстві суверенного фонду, розміри якого, щоправда, дуже невеликі в порівнянні з такими ж фондами інших держав.
Як пише британська ділова газета Financial Times з посиланням на генерального секретаря PIF Саудівської Аравії Мансура Аль-Маймана, початковий капітал інвестиційної компанії, що повністю буде належати PIF, складе 20 млрд. саудівських ріалів ($5,3 млрд.).
За словами FT, дане рішення, якому передував місяць обговорень на найвищому рівні, являє собою перший пробний крок офіційного Ер-Ріяда на шляху до використання державних інвестиційних інструментів даного класу. Але, на думку газети, розмір створюваного фонду може розчарувати тих, хто очікував утворення чергового мегафонду, на зразок тих, що є в інших країн Перської затоки. Наприклад, суверенний фонд Катару оцінюється в $60 млрд., Кувейту - в $200 млрд., а Інвестиційного управління Абу-Дабі - у межах від $500 млрд. до $850 млрд.
Однак, за словами Мансура Аль-Маймана, ніщо не заважає збільшити розмір капіталу, або розширити розмір активів, що перебувають під управлінням суверенного фонду в майбутньому, якщо це буде необхідно.
Саудівська Аравія є найбільшою економікою Перської затоки. Її офіційний розмір міжнародних резервів, зібраних завдяки продажу нафти, становить $330 млрд.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас