Київ, 17 виробників продтоварів і 9 торговельних мереж домовилися про стабільність цін на продтовари до вересня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ, 17 виробників продтоварів і 9 торговельних мереж домовилися про стабільність цін на продтовари до вересня

Казна та Політика
192
Київська міська державна адміністрація, 17 компаній-виробників продовольчих товарів і 9 компаній мережної роздрібної торгівлі (всі компанії - Київ) домовилися про стабільність цін на основні продукти харчування в період з 17 квітня по 1 вересня.
Про це Українським Новинам повідомила прес-служба міськадміністрації.
Адміністрація й компанії підписали "Меморандум про розуміння".
Меморандум передбачає, що компанії-виробники зобов'язуються не підвищувати необґрунтовано оптові ціни на свою продукцію й не скорочувати обсяги її виробництва, а торговельні мережі - установлювати граничну торговельну не більше 10% від оптових цін і не скорочувати обсяги поставок продукції.
До асортиментів продукції, на яку поширюється дія меморандуму, відносяться: хліб, борошно, макаронні вироби, крупи, м'ясо, молоко й кисломолочні молочні продукти, яйця, вершкове масло, олія, цукор і овочі.
Також меморандум передбачає укладання прямих договорів між виробниками соціально значимих продтоварів і торговельних мереж.
Серед компаній-виробників, що підписали меморандум, найбільший виробник хліба й хлібобулочних виробів "Київхліб", "Київмлин", один із найбільших виробників молочної продукції завод "Галактон", Русанівський м'ясокомбінат, завод дитячого харчування "Салюс".
Серед компаній-власників торговельних мереж меморандум у тому числі підписали "Фуршет", Fozzy Group, "Караван", "Metro Cash& Carry-Україна".
Як повідомляло агентство, у грудні 2007 року Київміськадміністрація зменшила граничну торговельну надбавку на ковбасні вироби (варені), сир, сметану, вершкове й олію вдвічі з 20% до 10% від оптової ціни виробника.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас