Фінансові групи в США зібрали 28 млрд. дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінансові групи в США зібрали 28 млрд. дол.

Валюта
258
Великі американські фінансові групи останнім часом зібрали на ринках капіталу більше $28 млрд., припускаючи, що багато інвесторів очікують упевненого оздоровлення в їхньому секторі.
Як повідомляє в середу 23 квітня ділова газета Financial Times, тільки у вівторок 22 квітня Merrill Lynch (MER) зібрала $7 млрд. на першому за шість місяців продажі великого незабезпеченого боргу, а Goldman Sachs (GS) продала 10-річні облігації на суму $1,5 млрд. Комерційна фінансова група CIT заробила також $1,5 млрд. на продажі звичайних і конвертованих привілейованих акцій.
А днем раніше на пропозиції привілейованих акцій Citigroup (C) зібрала $6 млрд., а Merrill Lynch - $2,5 млрд. На минулому тижні JPMorgan Chase (JPM) продала привілейованих акцій на $6 млрд. А Lehman Brothers (LEH) у цьому місяці на такій же угоді заробила $4 млрд.
За словами аналітиків, відзначається “цунамі збору капіталу”. Кілька банків уже вийшли на ринок, і надходять заявки від безлічі інших гравців. На думку газети, такі дії банків повинні заспокоїти регулювальні органи, які закликають інвестиційні банки до збільшення коефіцієнта забезпеченості власними коштами, а комерційні банки - до збільшення капіталу після піка втрат на споживчих кредитах.
Тенденція до збільшення капіталу також указує на те, що багато інвесторів вірять, що найгірші списання активів, пов'язаних з іпотекою та зобов'язаннями по кредитах компаніям, позаду. Виступаючи на зборах акціонерів 22 квітня виконавчий генеральний директор Citigroup Вікрам Пандіт сказав, що ситуація на даний момент “ближче до кінця, ніж до початку”.
До цього багато банків вважали, що спроба одержати від інвесторів більше готівкових коштів могла стати сигналом про їх слабість і привести до зниження цін на їхні акції. Але тепер росте впевненість у тому, що банки повинні зібрати якнайбільше коштів для того, щоб захиститися від майбутніх ринкових негараздів, і запастися грішми для придбання дешевих активів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас