Євро піднявся до долара майже до рекорду на заявах члена ЄЦБ про можливе підвищення ставки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро піднявся до долара майже до рекорду на заявах члена ЄЦБ про можливе підвищення ставки

Валюта
583
Євро піднявся до долара під час торгів у вівторок майже до рекорду після того, як член ради Європейського центрального банку заявив про можливе підвищення ставки, повідомило агентство Bloomberg.
Протягом дня курс євро піднімався до $1,5969, наблизившись до рекордних $1,5983. До 16:05 МСК він склав $1,5932.
"Перед нами стоїть велика проблема - змусити інфляцію опуститися нижче 2% у наступному році, - заявив член ради ЄЦБ і голова Банку Франції Крістіан Нуайє в інтерв'ю радіоканалу RTL. - Ми зробимо все можливе, щоб цього домогтися. Якщо знадобиться, ми змінимо ставку".
Після цього перевищення прибутковості дворічних німецьких держоблігацій над аналогічними американськими паперами збільшилося до 168 базисних пунктів, підвищуючи тим самим привабливість активів, номінованих у євро.
Колега К.Нуайє по ЄЦБ Ніколас Гарганас заявив, що банк не буде знижувати ставку в умовах високої інфляції.
"У нинішній ситуації риторика ЄЦБ залишається жорсткою, і ринок сприймає її серйозно, - говорить Джеремі Стретч із Rabobank International. - Поряд з побоюваннями із приводу житлового ринку США це може підштовхнути євро нагору".
Втрати долара можуть зрости після виходу статистики житлового ринку США.
За оцінкою опитаних Bloomberg економістів, продажі будинків на вторинному ринку США в березні знизилися на 2,2% - до 4,92 млн будинків у річному вирахуванні. У лютому даний показник становив 5,03 млн будинків. Національна асоціація ріелтерів США оприлюднює дані у вівторок о 18:00 МСК.
"Минулого тижня люди думали, що найгірше для американських ринків уже минуло, - відзначає голова валютної стратегії TD Securities Шон Осборн. - Однак тепер відчуття слабості американської економіки та побоювання перед системною кризою повернулися".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас