Половина українців пояснює інфляцію змовою влади та олігархів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Половина українців пояснює інфляцію змовою влади та олігархів

Казна та Політика
220
49% громадян України радше згодні із твердженням, що "ціни на продукти харчування ростуть через змову влади та олігархів, ніяких інших причин для цього нема". Такі результати отримані під час дослідження, проведеного компанією Gfk Ukraine.
Крім того, дослідження показало, що 48% населення "завжди будуть підтримувати владу, що допомагає бідним людям, незалежно від того, що вона робить в інших питаннях".
38% українців згодні із твердженням: Якби влада хотіла, вона могла б протягом року виплатити всі знецінені заощадження в Ощадбанку з відсотками (3 трильйони гривень) без яких-небудь проблем для економіки.
Лише близько 15% респондентів висловили незгоду, як з першим так і з другим твердженнями. Щодо третього твердження, то з ним не погодилася лише чверть українців.
Результати опитування свідчать, що політичний популізм має дуже багато прихильників серед громадян, - відзначає Глєб Вишлінський, керівник відділу досліджень ринків послуг Gfk Ukraine. - Хоч суспільство потребує активної десовєтизації, в умовах жорсткої політичної конкуренції політики схильні грати на радянських стереотипах та очікуваннях, які обмежують розвиток українського суспільства.
Більш схильні погоджуватися із запропонованими твердженнями представники старшого покоління. Люди з вищою освітою частіше за інших не погоджувалися з даними для оцінки твердженнями, тоді як респонденти з початковою і повною загальною освітою, навпаки, більш активно висловлювали свою згоду. Що ж стосується політичних поглядів, то частіше погоджуються із запропонованими твердженнями прихильники Компартії.
Опитування населення проходило з 1 по 17 лютого 2008 року методом особистого інтерв'ю. Загальна вибірка склала 1000 респондентів
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас