Долар впав до євро до нового рекорду на даних про посилення інфляції в єврозоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар впав до євро до нового рекорду на даних про посилення інфляції в єврозоні

Валюта
2001
Курс долара США до євро впав під час торгів у середу до нового рекорду - $1,5967 - після публікації даних, що показали посилення інфляції в єврозоні, що буде перешкоджати зниженню процентних ставок Європейським центральним банком, повідомило агентство Bloomberg.
Падіння долара до євро стало найбільш значним за останні три тижні. До 16:00 євро торгувався на рівні $1,5934 проти $1,5790 на закриття торгів у Нью-Йорку у вівторок.
Споживчі ціни в єврозоні в березні виросли на 1% у порівнянні з попереднім місяцем, повідомило в середу Статистичне управління Європейського союзу. Аналітики в середньому оцінювали інфляцію на рівні 0,9%.
У порівнянні з березнем 2007 року підвищення споживчих цін склало 3,6% проти очікуваних 3,5%. Таким чином, річна інфляція перебуває на рівні, близькому до рекордного за останні 16 років.
Підвищення витрат споживачів на паливо та продукти харчування продовжить тримати інфляцію вище цільового рівня Європейського центрального банку 2% у річному вирахуванні в найближчі місяці, вважають експерти.
"ЄЦБ продовжить курс на жорстку монетарну політику, тому що немає ніяких ознак ослаблення інфляції в Європі, - відзначає Адам Майєрс із Credit Suisse Group. - Євро може продовжити рости до долара".
Крім того, 16 квітня вийшла статистика щодо інфляції в Німеччині. Зростання споживчих цін у ФРН, розраховане за стандартами Європейського союзу, у березні прискорилося до 3,3% з 2,9% місяцем раніше, тоді як за попередніми даними воно було оцінено в 3,2%.
"Інфляція досягла піка в березні, але як і раніше буде залишатися близько 2,5% до кінця року", - вважає економіст Commerzbank Матіас Рубіш. На його думку, Європейський центральний банк "природно, не захоче знижувати ставки в такій атмосфері".
У той же час, як очікують трейдери, Федеральна резервна система США знизить базову процентну ставку на засіданні 30 квітня як мінімум на 0,25 процентного пункту.
"На ринку є прагнення продавати долар, і дані щодо інфляції стали додатковим стимулом, - говорить Ніл Джонс із Mizuho Capital Markets. - Різниця в ставках залишиться і далі буде на користь Європи".
На долар у середу можуть зробити додатковий негативний вплив дані житлового ринку.
За оцінками експертів, число новобудов у США скоротилося в березні на 5% - до 1,01 млн будинків у річному вирахуванні в порівнянні з 1,065 млн будинків у лютому. Кількість дозволів на будівництво житла в березні, як очікується, скоротилася на 0,8% - до 970 тис.
Промислове виробництво минулого місяця, як вважають економісти, скоротилося на 0,1% після падіння на 0,5% місяцем раніше.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас