Тимошенко має намір внести подання про звільнення деяких губернаторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко має намір внести подання про звільнення деяких губернаторів

Казна та Політика
157
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко має намір поставити питання перед Президентом щодо звільнення низки губернаторів.
Про це вона заявила у Верховній Раді в рамках "години питань до уряду".
Вона повідомила, що це питання стосуватиметься тих голів ОДА, які були призначені указами Президента без узгодження з прем'єром. Тимошенко заявила, що призначення голів ОДА здійснюється Президентом за поданням прем'єр-міністра. "За наполяганням депутатів, я подам представлення про їх звільнення", - сказала вона, і виразила сумніву щодо професійних навичок даних голів ОДА.
Раніше Президент України Віктор Ющенко підписав указ про звільнення Павла Качура з посади голови Сумської обласної державної адміністрації. Іншим указом Президент призначив Миколу Лаврика тимчасово виконуючим обов'язки глави Сумської обласної державної адміністрації.
Як повідомлялося, 2 квітня ц.р. Ющенко підписав розпорядження про звільнення і призначення голів деяких райдержадміністрацій. Зокрема, Президент ухвалив: тимчасово покласти виконання обов'язків голови Боровської РДА Харківської області на Віктора Чуйко; призначити Олександра Онопрієнко головою Голопристанської РДА Херсонської обл.; звільнити Мар'яну Герасименко з посади голови Смілянської РДА Черкаської обл.
21 березня 2008 р. Ющенко також провів низку призначень в Одеській, Херсонській, Хмельницькій і Чернігівській областях.
Нагадаємо, 3 квітня ц.р. Президент України Віктор Ющенко направив листа прем'єр-міністру України Юлії Тимошенко, в якому виразив надію на гідні кадрові ініціативи уряду, що відповідають букві і духу угоди про створення Демократичної коаліції.
Ющенко відзначив, що під час його зустрічі з народними депутатами України - представниками блоку НУ-НС, з їхнього боку було поставлене питання щодо перебування на урядових посадах осіб, чия репутація і ділові якості, виявлені в попередні роки, не відповідають принципам, на яких будувалася Демократична коаліція.
У свою чергу, Тимошенко заявила, що вважає недоцільним влаштовувати в Україні "полювання на відьом". "Я думаю, що полювання на відьом влаштовувати в країні абсолютно не до ладу, потрібно дивитися, як людина працює, і який її внесок у розвиток держави", - сказала вона.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас