Семенюк знайшла, як наїхати на Міталстіл щодо "Криворіжсталі" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Семенюк знайшла, як наїхати на Міталстіл щодо "Криворіжсталі"

Фондовий ринок
226
Фонд держмайна України зафіксував 4 пункти невиконання договору купівлі-продажу компанією Mittal Steel ВАТ "Криворіжсталь". ФДМ наполягає на усуненні цих порушень.
ФДМ відзначає, що "на підставі наданих документів комісія прийняла рішення, що компанія Mittal Steel Germany Gmb в 2007 році вжила недостатніх заходів з виконання умов договору".
За даними комісії, на меткомбінаті в 2006-2007р. не проведена реконструкція коксових батарей номер 3 і 4 із впровадженням комплексу природоохоронних заходів (п. 11.2.1. договору), не здійснена в 2007 році реконструкція цеху сіркоочистки коксохімічного виробництва з метою досягнення рівня очищення коксового газу до вмісту водню 0,5 г/м. (п. 11.4.1.3).
Крім того, на думку комісії, не виконаний п. 11.3.11 про направлення коштів на поліпшення соціально-побутових умов працівників на рівні не менше 0,5% суми реалізованої продукції меткомбінату за рік, і відповідно - і п. 11.3.15 - "виконання колективного договору в повному обсязі".
Як відзначається в повідомленні, голова Фонду Валентина Семенюк-Самсоненко наполягає на виконанні всіх умов договору та усуненні порушень, зафіксованих комісією під час перевірки.
За словами голови ФДМ, зауваження щодо виконання умов договору компанією - власником "Криворіжсталі" комісія фіксувала під час всіх перевірок, і Фонду вдавалося відстоювати свої позиції.
"У результаті жорсткої і принципової позиції Фонду, компанія "Міттал Стіл Німеччина Гмбх" постійно усувала порушення умов договору зокрема - щодо підвищення заробітної плати і виплати заохочень працівникам. Так, компанія виплатила в повному обсязі так звану 13 зарплату за результатами 2005 року, і ця норма збереглася на всі інші роки, оплатила додатково 400 млн. грн. дивідендів у Державний бюджет за результатами 2005 року, забезпечила будівництво житла своїм працівникам, будівництво полігона для розміщення та поховання промислових і вугільних відходів виробництва і виконала ще кілька вимог Фонду, що вимагав чіткого виконання умов договору", - підкреслила Валентина Семенюк.
"Жорсткий контроль за виконанням умов договорів купівлі-продажу - це один з головних принципів діяльності Фонду сьогодні, і він керується цим принципом щодо всіх підприємств, які контролює", - заявила Семенюк.
"Якщо власник Криворіжсталі не усуне порушення, ми будемо діяти, як і передбачено чинним законодавством" - підкреслила глава ФДМ.
За матеріалами:
24.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас