"Родовід Банк" купують ірландці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Родовід Банк" купують ірландці

Фондовий ринок
1249
Мажоритарні акціонери "Родовід Банку" близькі до підписання попередньої угоди про продаж своїх часток ірландському Allied Irish Bank. Сума угоди може скласти близько $450 млн. За відомостями, до продажу запропоновані пакети акцій Сергія Бубки, Дениса Горбуненка і Дмитра Єгоренка, які разом володіють більше 60% статутного капіталу "Родовід Банку". Угода повинна бути закрита найближчим часом.
Оцінка всього банку склала $600 млн. За сформованою традицією банківських угод поточного року, суперником ірландців у боротьбі за "Родовід Банк" є грецький National Bank of Greece. Однак греки ніяк не можуть визначитися із ціною, що готові заплатити за банк. "Швидше за все, покупцем стане Allied Irish Bank, тому що в греків є ще одна ціль в Україні", - відзначає джерело в банківських колах.
Прес-секретар Allied Irish Bank Ронон Шерідан повідомив, що не коментує чутки, сказавши при цьому, що для групи цікавий східноєвропейський регіон: "Якщо випадуть цікаві можливості, ми готові їх розглядати, щоб розвивати свій бізнес".
Начальник відділу фондування і відносин з інвесторами управління міжнародного бізнесу "Родовід Банку" Павло Вдович сказав: "Ми не підписували угоди про продаж акцій "Родовід Банку" з жодним іноземним банком". Одержати коментар у голови правління "Родовід Банку" Дениса Горбуненка не вдалося - він перебував у закордонному відрядженні і не міг відповісти на дзвінок.
Опитані банкіри відзначають, що Allied Irish Bank на українському ринку буде займатися всім спектром послуг, не замикаючись на роздрібному бізнесі. "Це цікавий, великий гравець", - сказав почесний президент Укргазбанку Василь Горбаль. Генеральний директор ІК "Конкорд Капітал" Ігор Мазепа вважає оцінку "Родовід Банку" справедливою, відзначаючи, що остаточна ціна банку буде залежати від розміру проданого пакета акцій.
Директор департаменту інвестиційно-банківських послуг іншої ІК на правах анонімності сказав, що реальна ціна акцій "Родовід Банку" буде залежати від того, яку частину корпоративного бізнесу виведуть із нього нинішні акціонери після продажу. "Незважаючи на високу активність банку в роздрібному сегменті, у нього залишаються значні активи в корпоративній галузі. Банк обслуговує багато підприємств донецького регіону, які можуть бути пов'язані з його акціонерами. Думаю, ризик втрати рахунків цих підприємств може серйозно вплинути на остаточну ціну банку. Думаю, рахунок екскроу (депонування частини ціни акцій активу, які виплачуються колишнім власникам по закінченні визначеного часу після угоди.- ред.) обов'язково буде сформований", - відзначає експерт.
Деякі експерти пов'язують "Родовід Банк" з концерном "Енерго" і Віктором Нусенкісом, що контролює Кредитпромбанк. Якщо ця інформація відповідає дійсності, то з метою підвищення привабливості Кредитпромбанку перед іноземними акціонерами частина активів "Родовід Банку" після продажу останнього може мігрувати в Кредитпромбанк.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас