Уряд відклав розгляд фінплану "Нафтогазу України" на 2008 рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд відклав розгляд фінплану "Нафтогазу України" на 2008 рік

Енергетика
112
Уряд України відклав на наступний тиждень розгляд фінансового плану Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" на 2008 рік, повідомив міністр палива та енергетики Юрій Продан.
"Не всі члени бачили цей фінплан", - пояснив він журналістам після засідання Кабінету міністрів причину перенесення розгляду цього питання.
Президент України Віктор Ющенко із січня вимагає від Кабінету міністрів затвердити фінансовий план "Нафтогазу України" на 2008 рік, збалансований по доходах і видатках. Наприкінці березня він заявив, що "Нафтогаз України" перебуває на грані банкрутства як ніколи близько, а його дефіцит оборотних коштів може досягти 14 млрд грн.
У відповідь прем'єр-міністр повідомила, що Кабінет міністрів затвердить збалансований фінплан НАК "буквально днями".
Одним із ключових питань фінплану "Нафтогазу України" є ціни на природний газ внутрішнього видобутку, набагато нижчі, ніж ціни на імпортний газ, що адміністративно втримуються урядом для забезпечення населення більш дешевим газом.
Видобуток газу на території України в 2007 році скоротився на 1,2% у порівнянні з 2006 роком - до 20 млрд 604,3 млн куб. м, у тому числі природного - на 1,1% до 19 млрд 532,2 млн куб. м. У січні-лютому 2008 року падіння обсягів видобутку газу продовжилося.
"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом по території України
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас