Долар може подешевшати до євро на очікуваннях негативної статистики зі США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар може подешевшати до євро на очікуваннях негативної статистики зі США

Валюта
1452
Долар може подешевшати до євро на очікуваннях статистики, що, як передбачається, покаже спад промислового виробництва в США, повідомило агентство Bloomberg.
До 9:16 МСК долар торгувався до євро на позначці $1,5750 проти $1,5788 у понеділок. За перший квартал курс долара до євро впав на 8,2% на тлі сильного скорочення базової ставки Федеральною резервною системою (ФРС) США. Доларовий індекс, що торгується на ICE Futures і відслідковує курс долара до валют шести найважливіших торговельних партнерів США, знизився в січні-березні на 6,6% і склав 31 березня 71,8 пункту.
Під час торгів у понеділок долар падав до євро до $1,5896 на даних про інфляцію в єврозоні. Збільшення споживчих цін, за попередніми даними Статистичного управління Європейського союзу, у березні прискорилося до 3,5% у річному вирахуванні - максимального рівня із червня 1992 року. Аналітики прогнозували цей показник у середньому на рівні 3,3%.
"Поки Європейський центральний банк не відмовиться від жорсткої монетарної політики, люди будуть продавати долар і купувати євро", - говорить голова валютних продажів BMO Capital Markets Фірас Аскарі.
У вівторок на долар негативний вплив може зробити статистика промислового виробництва в США. Як припускають економісти, індекс промвиробництва ISM Manufacturing упав у березні до 47,5 пункту - мінімальної величини із квітня 2003 року. 2 квітня, як очікується, міністерство торгівлі повідомить про скорочення в лютому замовлень на товари промпідприємств на 0,8%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас