Російські автомобілі обклали митом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російські автомобілі обклали митом

15
З 30 липня по 8 грудня Україна запровадила спеціальне мито у розмірі 31,7 % на імпорт нових російських автомобілів з об’ємом двигуна 1–1,5 тис. куб. см. До 8 грудня цього року подовжено термін проведення спеціального розслідування щодо імпорту таких автомобілів. Про це говориться у рішенні Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі, повідомляє Обозреватель.
Мито застосовуватиметься до нових автомобілів, що класифікуються згідно з УКТ ЗЕД кодом 8703 22 19 00, і мають такий опис: "Автомобілі легкові та інші автотранспортні засоби, призначені для перевезення людей (крім автомобілів товарної позиції 8707), включаючи грузопасажирські автомобілі, фургони та гоночні автомобілі з поршневим двигуном із робочим обсягом циліндра понад 1 000 куб. см, але не більше від 1 500 куб. см".
Міністерство економіки та європейської інтеграції під час розпочатого на початку цього року спеціального розслідування попередньо встановило, що значний збиток національному товаровиробнику приносить зокрема запровадження мита.
За даними Мінекономрозвитку, зараз Росія поставляє в Україну до 70 тис. легкових автомобілів щорічно за ціною в середньому $3–3,2 тис. за штуку. Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі також прийняла рішення подовжити до 10 жовтня 2002 року термін спеціального розслідування щодо імпорту в країну цементу з Росії. На цей період експорт цементу обкладається спеціальним митом у розмірі 41 %.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас