Нігерія хоче отримати мільярди доларів на освоєння газових резервів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нігерія хоче отримати мільярди доларів на освоєння газових резервів

Валюта
107
Президент Нігерії Умар Ярадуа хоче залучити $20 млрд. доларів від енергетичних компаній, щоб інвестувати в газові резерви країни і вирішити врегулювати хронічну кризу в сфері електроенергії, повідомляє Financial Times.
Значення Нігерії як постачальника зрідженого газу на ринки США, Азії і Європи зростає. Однак новий політичний документ, що вдалося побачити Financial Times, закликає до "однозначних" заходів щодо зсуву пріоритетів, де постачання газом внутрішнього ринку повинне стояти над експортом.
Високопоставлений нігерійський чиновник повідомив газеті, що уряд може зажадати від виробників виділення 25-30% газу, що добувається ними, для потреб Нігерії, де відключення електроенергії є, мабуть, найбільшою перешкодою для прискорення економічного зростання.
Представники Нігерії і західних енергетичних компаній стверджують, що нові заходи не створять загрозу для експорту, тому що резерви Нігерії - сьомі за розмірами у світі - досить великі, щоб задовольнити і внутрішній, і зовнішній попит.
Ключем нової політики є залучення інвестицій і збільшення видобутку газу. Західні компанії, що працюють у Нігерії, традиційно концентрують свою увагу на нафті. Однак збільшення глобального попиту в останнє десятиліття стимулює прискорений розвиток газового сектора.
У цей час власниками акцій єдиного в Нігерії експортного термінала зрідженого газу є такі компанії як Royal Dutch Shell, Total та Eni.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас