Названо паливо шкідливіше за бензин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо паливо шкідливіше за бензин

Енергетика
1060
При виробництві екологічно чистого палива - біоетанолу - в атмосферу виділяється набагато більша кількість шкідливих речовин, ніж при спалюванні звичайного викопного палива.
За даними американських вчених, при заміні звичайного бензину етанолом, виготовленого з рослинної сировини, викиди газів, які викликають парниковий ефект, протягом найближчих 30 років подвояться.
Про це повідомляє сайт MSN Money з посиланням на видання Science.
Дослідники встановили, що зростання числа плантацій, де вирощують різні зернові культури для виробництва біоетанолу, значно перевищує темпи зростання рослин зеленого фонду, що споживають вуглекислий ГАЗ і виділяють кисень. У зв'язку із цим, як вважають фахівці, забруднення навколишнього середовища збільшиться, а на добриво, вирощування, збір урожаю на плантаціях, що вирощує культури для етанолу, і виробництво самого палива буде витрачатися занадто "багато енергії".
На думку фахівців, на усунення наслідків від збільшення забруднення атмосфери, викликаної виробництвом етанолу, буде потрібно більше 300 років. Проте, в ООН вважають, що розвиток ринку екологічно чистого палива є однієї з першочергових завдань.
За матеріалами:
24.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас