Спікер обіцяє не допустити до ІІ читання законопроект про держзакупівлі, який зберігає статус Тендерної палати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Спікер обіцяє не допустити до ІІ читання законопроект про держзакупівлі, який зберігає статус Тендерної палати

Казна та Політика
104
Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк має намір не допустити до розгляду в другому читанні законопроект про державні закупівлі у випадку, якщо в ньому збережеться норма про Тендерну палату, заявив Яценюк на зустрічі із фракцією Блоку Литвина в четвер.
"До другого читання закон (про закупівлю товарів, робіт і послуг за держкошти) не буде допущений, якщо буде існувати Тендерна палата. Крапка", - сказав він.
Лідер фракції Володимир Литвин у свою чергу відзначив, що його фракція наполягає на розгляді всіх пропозицій щодо законопроектів про держзакупівлі, у тому числі законопроект, розроблений представниками фракції Блоку Литвина.
Як повідомлялося, Верховна Рада на вечірньому засіданні 12 лютого підтримала в першому читанні проект змін у закон про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти, що пропонують збільшити мінімальну вартість предмета закупівлі, при якій замовники торгів зобов'язані проводити процедуру державних закупівель. Законопроект був запропонований народними депутатами Романом Зваричем (фракція НУ-НС) Андрієм Кожем’якіним (фракція БЮТ).
За законопроект проголосували 282 народні депутати із фракцій Блоку Юлії Тимошенко, Партії регіонів і Комуністичної партії. Не голосували депутати "Нашої України - Народної самооборони" і Блоку Литвина. Після цього голосування аналітики стали говорити про можливе переформатування коаліції.
Президент України Віктор Ющенко заявив, що не підпише редакцію закону про держзакупівлі, затверджену в першому читанні 12 лютого. Глава держави вважає, що цей законопроект фактично зберігає непрозорі схеми тендерів і залишає широке поле для спекуляцій у сфері державних закупівель
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас