ДКЦПФР має намір впровадити щоквартальну звітність для корпоративних інвестфондів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДКЦПФР має намір впровадити щоквартальну звітність для корпоративних інвестфондів

Фондовий ринок
158
Державна комісія цінних паперів і фондового ринку має намір ввести щоквартальну звітність для корпоративних інвестфондів
Про це журналістам повідомив член комісії Сергій Бирюк.
На його думку, необхідно посилити вимоги до таких фондів, тому що вони зараз надають дані про свою діяльність регулятору лише раз на рік.
У той же час, корпоративні інститути спільного інвестування (ІСІ) несуть істотні ризики для інвесторів - фізичних і юридичних осіб, які можуть привести до втрат вкладених ними коштів.
Після введення квартальної звітності комісія планує встановити для фондів щомісячну звітність із подачею певних масивів даних про свою діяльність, а в перспективі - і щоденну.
За словами Бирюка, такі рамки необхідно ставити через те, що багато керуючих компаній досить халатно ставляться до адміністрування відкритих і корпоративних фондів, переводячи досвідчених менеджерів на сегменти роботи з ринком нерухомості та будівництва, а молодим керуючим дозволяють вести управління фондами, які несуть великі ризики для їхніх інвесторів.
Тому, для запобігання кризовим ситуаціям ДКЦПФР буде вести більш ретельний нагляд і контроль за публічними інвестфондами.
Корпоративним недиверсифікованим є ІСІ, що здійснює інвестування переважно в один вид цінних паперів (в основному, в акції) і є строковим, тобто дає можливість інвесторові вилучити вкладені в нього кошти лише після ліквідації.
Як повідомляло агентство, раніше ДКЦПФР заявляла про намір ввести подачу звітності венчурними інвестфондами кожні півроку.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас