Можлива рецесія в США прискорила падіння на японському фондовому ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Можлива рецесія в США прискорила падіння на японському фондовому ринку

Фондовий ринок
155
Японський фондовий ринок продовжив падіння в середу 6 лютого, оскільки звіт про найбільш значне за останні шість років скорочення невиробничого сектора економіки США зміцнив побоювання інвесторів, що найбільший для Японії експортний ринок перебуває в рецесії.
На думку головного економіста з Societe Generale Asset Management Co. Акійо Йосіно, наприклад, "шанс того, що в I кварталі 2008 США відзвітуються в скороченні економіки, росте, і це тривожна новина для таких циклічних ринків, як Японія".
До перерви на Токійській фондовій біржі об 11:00 індекс Nikkei 225 втратив 567,34 пункту, або 4,1%, до 13178,16. Індекс широкого ринку Topix відступив на 50,45 пункту, або на 3,7%, до 1305,03. Зниження було відзначено у всіх 33 промислових групах, включених у даний індекс. Відношення числа компаній, котирування чиїх акцій опустилися, до тих, чиї папери зросли, було 26 до 1.
Акції найбільшої в Японії страхової компанії Millea Holdings Inc. упали на 7%, після того як Fitch Ratings повідомила про можливе зниження їй рейтингу MBIA Inc. - найбільшої в США компанії зі страхування облігацій, що визнала збільшення розміру втрат від роботи з іпотечними паперами.
Акції Nintendo Co., що у минулому кварталі продала в США втроє більше своїх відеоігрових приставок Wii, ніж у Японії, знизилися на 5,2%. Папери Canon Inc., що робить три чверті продажів за межами Японії, опустилися на 4,2%.
Акції Rohm Co., що виробляє компоненти для консолі Wii, упали на 6,4%. У вівторок ця компанія знизила прогноз свого річного прибутку на 25%, що спонукало Mizuho Securities Co. знизити свої рекомендації щодо її паперів з "купувати" до "тримати".
Папери Nikon Corp., що займає друге місце у світі серед виробників дзеркальних фотоапаратів з однією лінзою, піднялися на 3,1%. У вівторок ця компанія збільшила прогноз свого чистого прибутку за фінансовий рік, що завершується 31 березня, розраховуючи на нові моделі своєї продукції.
Березневі ф'ючерси Nikkei знизилися на 4,1% до 13190 в Осаці, і впали на 4,4% до 13205 у Сінгапурі.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас